Druhy titanových pánví
Z pohledu druhů je možné titanové pánve rozčlenit hned do několika kategorií. Tu první tvoří pánve naprosto jednoduché, které je možné používat na přípravu prakticky jakýchkoli jídel.
- Lehké titanové pánve jsou z hlediska svého využití ideální zejména pro menší rodiny anebo k jídlům, které se připravují jednotlivě. Skvělé jsou například na bramboráky. Ty umí vykouzlit skvělé a bez použití nadměrného množství tuků. Mnohdy není k bramborákům zapotřebí prakticky skoro žádný olej. Vaše kuchyně se tak stane vynikající a především zdravá.
- Hodně zajímavé jsou také titanové pánve vyrobené ve stylu Wok. Tento typ pánví se vyznačuje zejména poměrně velkou hloukou, která zajišťuje možnost přípravy i většího množství pokrmů. Ideální je zejména příprava zeleniny. Ta se restuje na takovéto pánvi prakticky sama. Pánve typu Wok jsou speciálně konstruovány tak, aby došlo k velmi preciznímu propečení všech kousků zeleniny anebo jiných surovin, které jsou na této pánvi připravovány.
- Z dalších druhů titanových pánví jmenujme například lívanečníky. Ty jsou vynikající jak svým vzhledem, tak i samotným titanovým povrchem. V minulosti tkvěl u lívanců problém zejména v tom, že byly hodně mastné. Titanové pánve se s tímto vypořádaly naprosto precizně. Na výrobu krásných voňavých lívanců již není třeba ani kapky tuku navíc.