Přizpůsobivost pánví

S kvalitními titanovými pánvemi je možné vařit, smažit či péct prakticky všude. Jinými slovy, není problém tyto pánve používat na kterémkoli typu sporáku, na který si člověk jen vzpomene. Základem jsou logicky sporáky plynové. Ty jsou vynikající zejména díky tomu, že je možné na nich poměrně rychle měnit míru a intenzitu ohřevu. Ztlumit konkrétní pánev je možné velmi rychle.

Spotřeba takovýchto sporáků není nijak drastická. Jediným problémem může být to, že titanové hrnce anebo i jiné hrnce jsou poměrně rychle opotřebovány zespodu. Otevřený oheň na ně působí poměrně destruktivně. Titanové nádobí je sice v mnohých ohledech značně flexibilní a dovede vydržet i mnohem vyšší stupeň zátěže, nicméně i tak je lepší využívat jiných druhů sporáku.

Skvělé jsou třeba sporáky elektrické. Ty jsou velmi šetrné a titanové pánve a hrnce jsou takto pod mnohem menším tlakem. Elektrické sporáky anebo desky jsou ovšem do značné míry háklivé na jakékoli vylité pokrmy. Pokud vám takzvaně uteče polévka, je velmi pravdědpobné, že s jejím utíráním budou problémy. Minimálně je třeba počkat, až dojde k vychladnutí samotné plotýnky. To může trvat někdy i hodně dlouho. Skvělou volbou pro moderní titanové nádobí jsou určitě indukční vařiče a varné desky. Jejich bezpečnost a kvalita je maximální.